Paineilmasuunnittelijan hommia

Heräteostoksena hankittuja paineilmalinjan komponentteja. Toivottavasti ei turhia.
  
Suunnittelen talliin kiinteitä paineilmalinjoja.  Pauhaava kompressori tai oikeammin kaksi pauhaavaa halpiskompressoria voi sijaita teknisessä tilassa ja sieltä  kiinteä linja useampaan kohtaan tallia.

Sähkökytkentöjen osalta ajatttelin, että kompuroille pitää saada tallin puolelle rappukytkin. Näin niille voi säätää yhdellä painalluksella ajoajaksi vaikka 15 minuuttia eivätkä laitteet sitten herätä talon väkeä pärähtäessään päälle kello 01:17.

Viettäessäni vapaa-aikaa eräässä rautakaupassa tein heräteostoksena painelinjan ensimmäiset putkihankinnat. Kärryyn siirtyi hakaisijaltaan 3/4" vesijohtoputkia ja erilaisia kulma- ja supistekappaleita sekä sopivia paineilmapikaliittimiä. Paineenalentimet ja vedenerottimet mulla onkin jo vanhasta tallista.

Tallissa sitten putkia paikalleen mallaillessani jouduin jälleen toteamaan, että lennossa r-kaupan käytävällä tehty suunnittelu ei ehkä olekaan kirkkainta osaamistani.

Minkä päissään sotkee voi CADilla suunnitella pieleen?

CAD-piirros paineilmalinjoista, kuvassa vihreällä.
  
R-kaupan käytävällä suunnitelma oli lähinnä 'tehdäämpä siisti seinän läpivienti'. Mutta koska CADilla putkea tulee sekunneissa metritolkulla tein samantien kunnon suunnitelman. Linjan ulostulot on nyt kummallakin seinällä ja ovien lähellä. Katossa kulkevaan putkeen voi laittaa huvin vuoksi vielä muutaman liittimen.

Kysymys kuuluukin, kestääkö tuollainen tavallinen vesijohtoputki tai nuo R-kierteiset liitokset tällaisessa käytössä? Miksi ei kestäisi?  Mitä muuta paineilmamiehen tulisi huomata ajatella niin, että kaasut eivät pääse ennenaikaisesti karkuun?

Onko tässä jotain palomääräyksiä teknisen tilan ja tallin väliselle paineilmaputkelle?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti