Kuplasta kytkinvaijeri poikki

Kuplasta poiki kytkinvaijeri. Jouduin hinaamaan sen uudella mersullamme ensin kotiin, ja sitten korjaamolle. Samalla tuli testatuksi hinauskyky, hienosti meni!

Tuo kytkinvajerin katkeaminen oli sikäli yllätys, että kytkin vaihdettiin juuri viime talvena uuteen (Kupla lähti talvihuoltoon Keski-Suomeen (26.9.2022)). 

Uusi vaijeri kustansi peräti 5,80 € ja töitä siihen meni tunti. Halpaa remppaa. 

Rättikaton ompelutalkoot

Pidimme kytkinmurheiden ihmettelyn yhteydessä kuplan wanhan rättikaton ompelutalkoot. Wanhasta katosta kun ovat ompeleet jo monessa kohtaa haperoituneet, tai kokonaan kadonneet.

Homma on sikäli helppoa, että katossa on siistit pisojäljet ja wanhat langanhaivenet jäljellä mistä on helppo piustellä menemään käsin. Ja samalla vaikeaa, koska käsin ommellen neula ei kuitenkaan tahdo tuosta mennä helposti läpi, lanka menee solmuun, sormeen tulee pisto, lanka loppuu ja muutenkin ottaa pattiin tällainen nävertäminen. 

Mutta nyt katon pitäisi taas kestää useampia vuosia. Ei (ehkä) tarvitse ajaessa niin paljon pelätä, että koko teltta lentää tuulen mukana taivaisiin.

Junge Starin murhe - Peruutuskamera ei toimi

Toinen sulakeboksi on jalkatilan maton alla.
Saksasta saa laatua ja myyjään voi luottaa. Ehkä. Uuden Mersun peruutuskamera ei toimi. Ei vaikka mikä olisi.

Uudehkon auton sulakeboksitkin on torksiruuvien takana niin, ettei niihin kukaan siviili menisi katselemaan. Vika ei ole kuitenkaan sulakkeissa joten maahantuoja saa hoitaa tämän takuuna.
 

Rosmo iski kuplaan, taas!

Rosmo iski kuplaan, taas (ks Rosmo iski kuplaan! (14.8.2022) ja Virtalukko, lukon pohja ja viiksi uusiksi (22.8.2022)). Tällä kertaa mitään ei varsinaisesti rikottu, mutta hansikaslokerosta katosi papereita ja triviaalia pikkutavaraa. 

Varas jätti myös oven ja katon raolleen niin, että autoon pääsi satamaan sisään. Koko lattia oli sitten umpimärkä.

Mutta onneksi tällä kertaa ei mitään hajoitettu. Auton parkkeeraaminen keskustassa tuntuu houkuttelevan jyrsijöitä.

Wanha käyttis lähti

Möin wanhan käyttöautomme pois. Koska en jaksanut turhia renkaanpotkijoita ja halusin nopeat kaupat, auto meni Pohjanmaalaiselle jobbarille.

Hyvin tuo palveli, ja oli iästään huolimatta todella hyvä ajaa. Toivoittavasti siitä on seuraavalle omistajalle vielä vuosiksi iloa.

Auton latausaseman valintakriteerit

Hybridille  piti saada latausasema. Valintakriteereinä oli:

  1. Tunnettu valmistaja joka on olemassa myös tulevaisuudessa jotta saa tukea, päivityksiä ja varaosia
  2. Ketjutettava ja load balansing toiminto, jotta voi joskus myöhemin laittaa toisen latausaseman ja ne osaavat keskustella keskenään eikä talosta lopu sähkö  kesken
  3. Osaa haistella sähkön hinnan ja ladata silloin kun on edullisinta (meillä on pörssisähkö)
  4. Kytkettävissä kolmivaihevirtaan ja ainakin 11kW teho, tosin tuosta tehosta voi kotilatauksessa voi tinkiä.
  5. Pitkähkö latausjohto
  6. Pakkasenkesto
Halvin malli joka täytti ylläolevat kriteerit oli Defa Power asema.

Uusi käyttöauto Saksasta - Toimitus rekalla

Meidän uusi pirssi tuli tänään!
Wanha mersumme on jo monta vuotta ollut aina vain vanhempi. Päätimme vaihtaa sen uudempaan autoon. Itse olisin halunnut täyssähkön mutta meillä asuva nainen vaati hybridiä.

Pitkähkön valinta- ja koeajoprosessin jälkeen autoksi valikoitui Mersun A 250e jossa olisi ainakin adaptiivinen vakkari, sähköiset heittoistuimet muistilla ja mielellään head up display. Ja keltainen.

Speksien mukainen auto löytyi Saksasta suoraan Mersudiiileriltä. Siihen sai kahden vuoden Junge Star takuunkin mukaan. auto on viime vuoden lopun mallia. Suomesta vastaava auto olisi tullut ainakin 5000€ kalliimmaksi (veroineen) vaikka yritin kauppiaan kanssa tuota inttää. Myönsivät, että eivät tällä kertaa pysty mitenkään kilpailemaan Saksalaisen kanssa.

Wanha MB 180 C menee myyntiin.