Bensaletkujen hipostelua

ADHD:n bensapumppu ja -suodatin on sijoitettu vasemman posken alle, kuten ehkä joistakin wanhemmista posteista selvinnee. Tähän asti letkut ovat kiemurrelleet tankin alta penkin alle ja tämä on hankaloittanut bensatankin poistoa.

Bensatankkia on muutenkin pitänyt yhtenään irroitella joten suunnitelmissa on jo jonkin aikaa ollut letkujen pikaliittimet, noiden tankinalusletkujen siirron lisäksi.



Sopivan tyylikkäät metalliset, kromatut ja bensaa kestävät liittimet löytyivät Suomen Pikaliitin Oy:stä. Stormilta saa toki kolme kertaa halvempia muovisia. Halusin kuitenkin tällaiset liittimet, yhden sulkevan naaraan putkikierteillä kiinteästi kiinni tankkiin, ja kaksi sulkevaa urosta letkuun. Sulkeva tarkoittaa tässä siis sitä, että irroitettaessa liitin sulkee letkun eikä bensa kulje.

Saan ratkaisulla kaksi etua; Tallissa on letku jonka avulla tankki on nyt todella helppo tyhjentää ilman bensaroiskeita ja toiseksi liitinpari toimii pyörässä huomaamattomana bensahanana.



Tein uudet vedot osittain kromatulla 10mm kupariputkella. Näin paksu letku sopii tähän koska varsinkin bensan imupuolella tankin ja pumpun välissä virtauksen pitää olla tehokasta. Vaikka tässä vedot ovatkin hiukan rytösen oloisia on lopputulos satula ja penkki paikallaan todella siisti.

Kuparinen vesijohto kestää tärinää todella huonosti. Ongelma ratkaistaan yleensä tekemällä letkuun silmukoita jolloin kiinnityskohtiin ei kohdistu niin paljon rasitusta. Tässä kohtaa kiemuroille ei ollut tilaa joten luotan siihen, että kupariputki on 'kumiripustettu' letkun varaan kummassakin päässä.

Taas jäädään tien päälle...

Tässä letkujen liittämisessä kupariin sattui joku ongelma koska seuraavana päivänä, noin 10km ajon jälkeen haistoin Länsiväylän lopussa voimakasta bensan hajua. Bensa näytti ruiskuavan paineella suoraan takapytyn pakoputken päälle joten tulipalo oli todella lähellä. Käytännössä jäin siis jälleen tien päälle ADHD:n kanssa.

Duunikiireiden takia kuljin muutamia päiviä bussilla ennen kuin pääsin työpaikan autohallissa tutkimaan ongelmaa. Viaksi osoittautui todella pieni reikä paineletkussa eikä syynä voi olla taaskaan juuri mikään muu kuin oma räpellykseni. Korjaamiseen ei mennyt kuin 15cm letkua ja muutama minuutti. Tosin autohallissa käryää bensalle varmaan vieläkin.