Kuplaan uudet ajovalot ja luomet

Uusi ja wanha ajovalo rinnan
Kuplan ajovaloista ja ohjausiskarista tuli hylsy katsastuksessa. Ajovaloihin olin jo muutama vuosi sitten tehnyt ns tekohengitystä ja nyt siitä sitten loppui puhti (Ajovalon uusi heijastinpinta (25.5.2019)).

Tuo ohjausiskarin ongelma tuli hiukan puskista eikä siinä mielestäni mitään vikaa ollut. Mutta uusi osa maksaa n 25,- (EUROA!!!) niin väliäkö tuolla. 

Hain siis Etelä-Suomen kauppiaalta taas osia.

Ihan samanlaisia umpioita kuin mitä meillä oli ei ole varastossa, tai saatavilla. Hankin sitten samantien koko setin jossa on uusi umpio, lasi, tuo kromirengas ja siihen uusi luomi sekä kokonaan uusi valon kanta.

Tämä tarvikekanta onkin suoraan belsepuupin tehtaalta. Sitä piti leikata ja hioa aika reippaalla kädellä niin, että se suostui umpion  taakse menemään edes kiinni. Tämän lisäksi kanta kiertyy umpioon kiinni heppoisten peltilipareiden varassa. 

Ja toi parkkivalon sähkösysteemi? Sitä ei ainakaan kukaan saksalainen ole suunnitellut, olisi vaikka Lucaksen brassiserkun käsialaa?  (Toim.huom.: Lucas on wanha sähkövalmistaja joka taannoin tunnettiin nimellä Pimeyden Ruhtinas.)

Samalla kun roplasin valoja paikalleen vedin vasemman valon kiinnityslapaan vetoniitin, wanha reikä oli kadottanut jengansa jo johonkin.

Valoja asentaessa multa loppui parkkien kanssa kärsivällisyys kauan ennen kuin sain ne toimimaan.  Jotenkin tuo koko lampun kantahässäkkä epäilyttää. Tästä tulee vielä ongelmia jatkossa.

Vielä on kesää jäljellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti