SHPS ständiukkona Vene23 näyttelyssä

Pyörin viime- ja tänä viikonloppuna Vene 2023 -näyttelyssä Suomen Höyrypursiseuran (SHPS) ständiukkona. Habitus kelvannee jo näihin piireihin.

Ständin vetonaulana en kuitenkaan ollut minä vaan uudehko höyrykone ja lasikuitusluuppi. Paatissa oli pieni kompound-kone joka hämmästytti messukävijöitä kovin.

Omana tavoitteena messuille oli paitsi verkostoitua laivapiireihin niin myös oppia uusia juttuja höyrylaivoista, -pannuista ja -koneista. Siinä taisin onnistua.

Tämä kuvan kaksisylinterinen ja 2500kg painoinen kompound-kone on pelastettu S/S Läsäkoskesta. Koneen on valmistetty vuonna 1904 Dunderbergin konepajalla  Tampereella. Melkein 120-vuotias toimi esittelukaluna hienosti, mitä nyt siihen asennettu uudehko sähkömoottori kiukutteli eikä suostunut pyörittämään konetta.

Vaikka juuri äsken kirjoitin, että höyrylaiva ei sovi viikonloppulaivurille (Toiminnallisia käytettävyystoiveita (13.2.2023)), niin jotain täältä jäi kytemään. Mitäs jos sen lämmönnoston voisi hoitaa kuin saunan etälämmityksen konsanaan, etänä? Tähän ehkä palaan joskus.

Tämä oli muuten yli 30-vuoteen eka vuosi kun en ollut edellisen viikonlopun MP-näyttelyssä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti