S/S Vetäjä V kevätkäynnistys

Teimme toissa viikonloppuna S/S Vetäjä V:lla kevätkäynnistystä valmistelevia hommia, mutaluukkujen kiinnitystä, putkistojen valmistelua ja kiinnityksiä jne jotka pitää tehdä ennen painekoetta. Homma on samalla osa höyrykoneopin koulutuksen (Höyrykoneoppia Turussa (27.4.2024)) käytännön osuutta.

Tänä viikonloppuna tarkoitus oli päästä sitten kevään kunniaksi koeajolle. Vaan vanha rouva ei päästänyt. 

Paineet saatiin ylös mutta hotwellistä tuli koko ajan ylivuotoa niin, että köysiä ei uskallettu irroittaa ennen kuin vika on korjattu. Pähkimme ongelmaa sitten koko päivän. 

Ehkä parasta koulutuksessa oli juuri oikean ongelman selvittely, sensijaan että kaikki olisi mennyt ns smooth ilman murheita. Eihän nämä vanhat laitteet koskaan kuitenkaan toimi ihan sulavasti, ilman mitään mutkia.

Ja ehtihän tuossa konetta kuitenkin käyttämään ja kumpaankin suuntaan, hikihanoja ja muita venttiileitä availemaan ja sulkemaan, telegraafiprotokollaa harjoittelemaan ja paljon muuta.

Laitoin laivasta enemmän kuvia ja videoita sinitaivaaseen ketjuun https://bsky.app/profile/luupilotti.bsky.social/post/3ks7lvjn7og2v

 
Yllä videolla höyrykoneen lämmityskäyttöä. Taustalla kuuluva hakkaava ääni ei tule höyrykoneesta vaan vesipumpusta. Itse höyrykone lähinnä sihahtelee ja puhisee, kuin viisikymppinen mies miettimässä jotain ongelmaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti