Kuplan katsastustoimet kesäpuhteina


Tein listan kuplaan tehtävistä hommista ennen katsastusta. Leimahan piti hoitaa 5.7.2024 mennessä. Vain neljä helppoa hommaa.

1) Uudet sulat

Näistä wanhoista lähtee kumit jo irti, suorastaan nolot. Perhana, joka 20s vuosi tuokin hoidettava. 

Uudet sulat löytyi helposti ja edullisesti, tosin piti ostaa kahta eri merkkiä ja toinen takalasin sulkana kun muuten ei ollut tarpeeksi lyhyitä. Nykyautoissa on isommat akkunat.

2) Etuvilkut ei vilku

Kumpikin puoli pimeänä. Oletin etukäteen, että tää on varmaan vain auki ja  WD40:stä päälle. Mutta lopulta kummankin puolen polttimo oli palanut.

Onneksi mulla on noita polttimoita hyllyssä useampikin kappale. Prätkissä on samoja polttimoita. 


3) Etuparkkivalot ei toimi. 

Etukäteen ajattelin, että tämä on suuritöisin näistä. Vaihdoin kuplaan 2022 katsastusten vaatimuksena  uudet ajovalot (Kuplaan uudet ajovalot ja luomet (20.7.2022)) ja jo silloin totesin ne polttimoiden kannat niissä paljon niitä vanhempia huonommiksi.

Vika on siis varmaankin siellä. Mutta kun tutkin ja pähkäilin ja mittailin niin koko parkeille ei tullut sähköä. Ja oudosti vain vasen takaparkki ja rekkarivalo toimi, molemmat oikeat ja vasen etu pimeitä. Sähkökuvan mukaan vasemmalle ja oikealle on omat erilliset sulakkeet. 

Lopulta oikean puolen vika oli sulake plus palaneet lamput, ja vasemmalla palanut lamppu. Oliskohan kaikilla näillä palaneilla vilkkujen ja parkkien lampuilla ja palaneella sulakkeella joku myyginen (mystisen maaginen) yhteys?

Mutta sain kuin sainkin kaikki valot toimimaan niinkuin pitää.

Ainakin parkit toimii!
4) Töötti on mykkä. 

Töötissä on ollut murheita ennenkin (Kesäautolle keväthuoltoa (1.5.2011)) ja luulen, että rosmon jäljilä tehdyssä rempassa  (Virtalukko, lukon pohja ja viiksi uusiksi (22.8.2022)) jotain on ehkä jäänyt kytkemättä.

Tämä tööttiongelma ei ratkennut edes kolmannen vuoden sähköinsinööriopiskelijan avulla vaikka kuinka mittailimme ja nuuskimme sähkökaaviota (joka ei ehkä pidä paikkaansa). Ainakin ratin painikkeesta puuttui kokonaan toinen johto tuon rosmorempan jäljiltä mutta sekään ei ratkaissut ongelmaa. Siirsin homman siis luottokorjaamolle. 

Vihreä kupla lähti

Sain myydyksi mulla ajossa, huollossa, hoidossa, säilössä ja myynnissä olleen vanhan tätini vanhan vihreän kuplan! Tosin vielä on lopulliset kaupat tekemättä, mutta hölmönä luotan kyseiseen ostajaan.

Kuplaan uusi akku, heti taas seitsemän vuoden jälkeen

Kuplan akku oli simahtanut viime syksyn pikkupakkasilla. Huomasi sen kun auto piti työntää talliin ajamisen sijaan. Kesä alkoikin uuden akun hankkimisella, edellinen oli hankittu 2017 (Kuplaan uusi akku (28.5.2017)). 

Samalla pitänee katsella mitä muuta laitettavaa on tiedossa, ainakin parkkivalot edessä on pimeänä. Katsastus pitää hoitaa 5.7.2024 mennessä.