Ahtimen uusi veto sekä seuraava startti

Ensistartti onnistui mutta meni melko nopeasti päin mäntyä (katso http://luupilotti.blogspot.com/2007/08/ensikaynnistys.html). Koska talvi painaa jo päälle tulee ensi talvelle kaikenlaista pikkutehtävää lisää mutta varsinaisesti ajamaan ja säätämän pääsee vasta keväällä. Konetekniikan Guru Janne toimitti uusitun ja tukevan ahtimen vedon Mäntästä joten pääsimme Matin kanssa asentelemaan sitä.

Ensiöketjun ohjaimet tehdään tällä kertaa laakereista, ehtimen veto laakeroidaan kunnolla seammastakin kohtaa ja koko hötäskä tuetaan paikalleen kunnolisella painelevyllä jolloin jokaisen kiinnitys tulee toisiaan. Alla tästä hiukan kuvamateriaalia joka selvittää kuviota.



Ketjunohjainten ja ahtimen vetorattaan tukilevyn sekä enskavedon välinen tiivistys hiukan arvelutti, että näinköhän tästä tulee sellainen paikka joka jatkuvasti tulee merkkaamaan ADHD:n parkkipaikan. Huoli oli kuitenkin turha sillä Jannen tekemien työstöjen mitoitus on todlla tarkka eikä välistä tihkunut mitään.

Koska startin ja tyhjäkäynnin osalta säädöt oli tapeltu kuosiin jo aikaisemmin lähti peli tarkistusten jälkeen käyntiin laakista.


Kuvat ja video Matti T (c) 2007