Oikeita ja vääriä palikoita kaupasta - Kasaamaan

Vaihteiston vakiota 25mm pidempi akseli, kampiakseliin tulevan hihnapyörän offsetti ja sekalaisia pikkuosia
Läjä enskavedon palikoita saapui. Perinteitä noudattaen muutama näistä osista oli tietenkin vääränlaisia. Onneksi sentään ne kalliimmat ja hankalimman muotoiset osat vaikuttivat oikeilta.

Väärät osat olivat varaosaraamatun mukaan oikeita, paitsi jos osasi katsoa palikkapiplian toiselta aukeamalta settinä myytävän kokonaisuuden sopivuutta juuri tähän malliin. Sivu missä palikoita oli erikseen tilattavissa unohti tietty mainita, että nämä muutamat palikat eivät juuri tämän vuosimallin näiksi osiksi kelpaa. Bendiksin jatkopultti ja startin jatkosovite kun eivät sitten sopineetkaan 90-mallin osiin vaan ne oli tarkoitettu 93-99 evolaan. Niimpäniin.

Onneksi sopivan mittaisen, tavallista 25mm pidemmän pultin tekeminen ei ole mikään ylipääsemätön urakka, kierresarjoissa kun löytyy. Tehtäväksi jää bendiksin ja startin yhdistävän palikan jatkaminen 25mm:llä. Tätä varten otin mukaan toisen vakiomittaisen palikan niin, että jatkoon ei tarvita kuin yksi hitsisauma. Piirsin jatkolle jo oikein havainnekuvankin, se on tuossa oikealla. Jatkopala on oranssina, orggispalikka sinisenä. Pulikka on terästä joten luulisi kestävän, vaikka 'yhdestä puusta' tehty olisikin parempi tällaisessa kriittisessä kohdassa.

Sorvattavaahan sinne toki tulee vielä. Itse starttivaihde eli se bendix pitää tuoda enskakotelossa 25 ulommas joten sille pitää sorvata uusi tukilaakeri. Samalla ulkokopan vanat muutokset pitää panna uusiksi mietintämyssyn alle niin, että ulomman kopan tukikaakeri osuu kohdalleen.

Varmaan kootessa tulee eteen vielä muitakin ongelmakohtia, mutta tuskin mitään sellaista mistä ei sorvilla, jyrsimellä ja hitsillä selviäisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti