Kojelautakameran koeajot

Spider-foorumilla (www.124spider.org) oli läppää kojelautakameroista. Sen kautta silmiin osui edullinen ja hyvältä vaikuttava kamera, Blueskysea B1W. Tilasin laitteen Kiinasta ja se tuli perille noin viikossa.

Kamerapaketissa on paljon sälää, varatarroja, putsausliina, kaapelin kiinnityskoukkuja jne. Muistikortti pitää tosin hommata erikseen mutta niitähän saa melkein joka kioskista.

Keksin kameralle paikan taustapeilin takaa. Sähköt menivät hienosti ikkunan trimmien alle. Asensin kameran pimeässä tallissa jolloin jäi huomaamatta, että peilin jalka tulee kuvan oikeaan reunaan (ks oheinen video). Pitänee vielä harkita kameran siirtämistä, varatarrojahan oli paketissa.


Huomaa videolla hienot ruskan värit. Vaihdoin videoon audion koska kuuntelin tuota kuvatessa podcastia joka ei sovelle kaikkien korville.

Kamera nauhoittaa automaattisesti kun se saa sähköt, ja lopettaa nauhoituksen kun virta katkaistaan. Nappasin kameraan ensihätään sähköt tupakansytyttimen liittimestä (pelkurin jalkatilasta).

Tässä kamerassa ei ole GPS-vastaanotinta joten se ei talleta ajonopeuksia. Kamerassa ei myöskään ole näyttöä, kameran asetukset, suuntauksen tarkistus ja videoiden katselu on hoidettava kännykästä.
 
Kameran asetuksia ja kuvan siirtoa varten kamera luo WiFi hotspotin johon sitten kännykkään asennetulla sovelluksella saadaan yhteys. Tämän kanssa minulla on ollut pieniä alkuhankaluuksia, ensin Android kiukuteli (konffaa konnektoimaan hotspottiin vaikka sen kautta ei olekaan nettiä) ja sitten hankaluuksia oli itse sovelluksen kanssa. Pienellä rämppäämisellä homma kuitenkin onnistui.

Sovelluksen perusnäyttö on selkeä ja looginen. Ehkä joku kunnpon designeri olisi pikkupiirtelyllä saanut tuosta kauniimman mutta tällä mennään. Perusnapit eivät kaivanne selittelyjä.

Asetusten puolella on kaikenlaista tarpeellista tarjolla. Vaihdoin video partition 5 minuutiksi (1, 3 ja 5 min valittavissa). Videoklipeistä tulee siis pidempiä ja isompia mutta niitä on vähemmän jolloin oikean videon etsintä lienee helpompaa.

Korvasin myös oletussalasanan uudella mutta se nyt lienee itsestäänselvää.

G-sensori toimii vain jos kameran asettaa jatkuvaan virransyöttöön. Silloin kamera menee unitilaan kun se on jonkin aikaa liikkumatta, ja herää jos joku vaikka potkaisee autoa parkkipaikalla. Hommasin tätä kytkentää varten jo kaapelit mutta tuo kytkentä on sitten toinen tarina.

Kameraan näyttäisi olevan tarjolla uudempi firmis mutta en ole sitä vielä asentanut.
 

Videota kännykkään siirtäessä huomasin, että tuo kameran luoma Wifi hotspotti on surkean hidas. Yhden 5-minuuttisen eli parisataa megaisen videon irtoon tuhrautui useampi minuutti.

Toimivampi metodi lienee napata kamerasta muistikortti irti ja siirtää tiedosto koneelle tai pilveen suoraan kortilta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti