Raksalla ei voi parkkeerata oikein

Jo kahdeksan vuoden ahkeran asumisen jälkeen huomasimme lähikadulla tällaisen vieraspaikan. Ongelma ratkaistu.
Tallin rakennusprojekti etenee, prätkien tai autojen rakentelu ei. Tontin ahtauden takia meillä on ollut melkoisia hankaluuksia saada kaikki tarvikkeet, harkot, raudat, kontit, lavat, putket jne. perille.

Naapureille tonttitien varressa olevat duunarien autot tuovat murhetta, rekat koukkailevat puskien ja nurmikkojen kautta aitoja rikki ja kaikenlaista tätä. Toivottavasti naapurisopu kestää ja muistan ainakin hymyillä tavatessa.

Mutta tässä ei ole vielä kaikki. Joku rakkaista naapureista on ottanut tavaksi soitaa poliisit sakottamaan julkisen mutta kovin hiljaisen tien varteen pysäköityjä duunareiden autoja. Espoolaiseen tapaan tien varsi kun on pysäköintikieltoaluetta vaikka paikassa autot sopisivat olemaan ilman minkäänlaista häiriötä yhtään kenellekään. Ilman näitä soittoja poliisi ei omien sanojensa mukaan paikalle edes vaivaudu. Sakkoja onkin kertynyt jo kymmeniä.

Duunarien autojen pitäminen kilometrin päässä kaupan parkkipaikalla tulee sekin kalliiksi; Viisi ukkoa sumplii aikataulujaan, suhaa edestakaisin ainakin vartin per suunta, odottaa aamulla kaupan kahviossa sitä unisinta ja iltapäivästä koko porukka lähtee menemään aina kun ensimmäisellä on Bemarin katsastus. Tulisi varmaan halvemmaksi maksaa niitä sakkoja itse.

Kaverit kommentoivatkin tilannetta näin:
- Aina sama juttu jokaisella omakotialueen raksalla. Missään ei voi parkkeerata.

Kuullostaa ihan samanlaiselta kuin motoristien laajasti pelaama peli 'Miten parkkeeraat moottoripyörän oikein taloyhtiön alueella'. Peli jota et voi voittaa.

Olemme asuneet tällä alueella jo kahdeksan vuotta. Olikin hätkähdyttävä ilo huomata lähikadulla parkkipaikka, joka tähän asti on jääny meiltä kokonaan havaitsematta. Saatiin sitten tähänkin korjausta.

4 kommenttia:

  1. Naapureilla on asiaa. Eivät useinkaan kerro sitä suoraan.
    Meikäläisellä on jälleen taloyhtiön eräiden asukkaiden kanssa vaikeuksia moottoripyörän (pyörien) säilyttämiseksi yksittäisessä autotallissa. Urkkijat ovat saaneet siis selville että tallin etuosassa on kaksi moottoripyörää rinnakkain ja auto niiden jatkeena. Tallin ovi menee lukkoon. Niukasti mutta menee.
    Nyt nuo valopäät ovat esittäneet taloyhtiön hallitukselle että moottoripyörien säilyttäminen taloyhtiön talleissa olisi kiellettävä palovaaran vuoksi.
    Kas kun talöyhtiön järjestysmääräyksissä lukee että talleissa ei saa säilyttää paloherkkää materiaalia.

    VastaaPoista
  2. Periaatteessahan tuohon on simppeli vastata. Onko yksi mp pihalla palovaara? Entä jos se on tallissa? Mikä tekee kahdesta mp:stä palovaarallisemman kuin yhdestä?

    Käytännössä näissä ei taida logiikka tai päättely toimia.

    VastaaPoista
  3. Eihän niitä pyöriä ole saanut säilyttää samalla parkkipaikalla autojen kanssa. Niille on osoitettu parkkipaikka kauempaa taloyhtiön tontilta tosin. Syynä se että moottoripyörä veisi liikaa parkkitilaa autoilta. Tästä syystä kun minulla on talli ja siellä pyörä/pyöriä en saa halutessani enää pysäköidä autoa taloyhtiön alueella vaikka siellä olisikin tilaa. Tästä on taloyhtiön hallituksen päätös. "Jos on tallipaikka on autoa ensisijaisesti pidettävä tallissa." "Taloyhtiö voi halutessaan purkaa tallin vuokrasopimuksen."

    Tuo on siis pohjalla. Nyt kiistellään siitä saako tallissa pitää muuta ajoneuvoa kuin autoa.

    Kahden tallissa olevan pyörän yhteisarvo ylittää huomattavasti kolme vuotta vanhan auton arvon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näen näissä asioissa, Santun timpurien autojen pysäköinnin ja moottoripyörien pysäköinnin suhteen, yhden yhtymäkohdan: Joidenkin yksilöiden sairaalloisen kyttäämismentaliteetiin ja kateuden perusteella ei "omalla" nautinta-alueella saa muut suorittaa toimiaan. Tällä kertaa pysäköintiä.

      Poista