Keraaminen ja hydrofobinen pinnoitus Spideriin

Hommasin Spideriin keraamisen ja hydrofobisen pinnoituksen. Pinnoite perustuu kasveista opittuun pintarakenteeseen; Vesi ja samalla myös lika helmeilee pinnalta pois. Tuo korvaa vahaamisen tarpeen ja pinnoitteen pitäisi kestää hyvällä käytöllä ja käsinpesulla jopa 4-6 vuotta. Takuukin on melko pitkä.

Pinnoitus tehtiin ammattiliikkeessä, sain tuttavan kautta erikoispalvelua. Auto ja vanteet sekä jopa konepellin ja irtokaton alta pinnat käsiteltiin. Myös irtolärpykät saivat pinnoitteen (Hiilarikaton asennus (16.12.2018)).

Pinnoitus tehdään kuivaan ja virheettömään maalipintaan vajaa neliömetri kerrallaan. Pinnoituksen jälkeen auton pitää kuivaa vielä lämpimässä tilassa toista vuorokautta. Pestä sen saa aikaisintaan viikon päästä joulun jälkeen, ja silloinkin vain juoksevalla vedellä. Pinnoite paranee ja kiilto syvenee vielä jonkin aikaa.

Alla on kuvat ennen ja jälkeen pinnoituksen. Noista ei paljoa erota eroja, sävykin vaihtelee riippuen valaistuksesta ja kameran asetuksista. Luonnossa ero on kuitenkin jo nyt selvä.

Ennen kiillotusta ja pinnoitusta.
Pesun, kiillotuksen ja pinnoituksen jälkeen. Pihakin näyttää puhtaammalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti