Enska poikki - Rekkakyytiä tarjolla taas

Päätin pilvisen lomapäivän kunniaksi käydä toimistolla hoitelemassa muutaman keskeneräisen työjutun. ADHD kulki mukavasti kunnes keskellä Länsiväylää, siinä Lauttasaaren kohdalla ensiövedon hihna napsahti poikki.

Tuo enskavetohan on tässä pyörässä nyt sitten jättänyt mut tielle neljä tai viisi kertaa. Aina lähes samasta syystä, vaikka tämä onkin nyt tälle hihnaversiolle eka kerta.

Nyt en vielä päässyt tarkastelemaan tarkempaa katkeamisen syytä. Onhan toki mahdollista, että sinne on uinut väliin vaikka kivi. Hihna näyttää olevan enskan sisällä joten aukaisu illemmalla paljastaa sitten syyllisen. Itse veikkaan katkeamisen syyksi hammasjakoa. Pian selvinnee, tarkempi raportti syistä tulossa myöhemmin.

Taisi olla itse aiheutettua pahanilman manaamista kun vasta muutama päivä sitten pyytelin Jannelta hihnan speksejä vähän niinkuin 'varmuuden vuoksi', jos sellaisen joutuu joskus tilaamaan. Niinpä niin.

Olin seisonut tien varressa vasta muutaman minuutin kun sain kanssamotoristilta puhelun jossa  ensin kyseltiin, että 'oletko se sinä joka tuulettaa kainaloita Länsiväylän varrella ja tarvitsetko apua?'! Ja tästä puhelusta meni vain viitisen minuuttia kun taksiautoileva motoristi pysähtyi kyselemään avun tarvetta. Perinteet ovat näemmä voimissaan, tämä oli todella hienoa huomata. Kiitos ja kilikello kummallekin.

Onneksi otin jo muutamia vuosia sitten Autoliiton Turva -palvelun joka takaa hinauksen myös vanhoille ja rakennetuille ajoneuvoille. Turva-palvelun hinta on noin 50,- (Autoliiton jäsenmaksun päälle) kun taas pelkkä tämäkin hinaus olisi ollut toista sataa euroa. Saa nähdä kuinka kauan Autoliitto tarjoaa palvelua myös rakennetuille ajoneuvoille?

Ja onneksi tallissa on Faijan pyörä millä voin jatkaa ajelua. Ja se Kupla. Ja pitää kai mainita, että tilasin itselleni myös Harrison -polkupyörän, se tosin tulee vasta ensi kuussa...

2 kommenttia:

  1. Lisänootti: Johtuen tästä onnettomasta tapahtumasta ADHD:ta ei nähtäne tänä vuonna Joutsan Chopper Show:ssa. Uusi mittaan sahattava enskahihna ei valitettavasti taida ehtiä vajaassa viikossa perille ja alle.

    VastaaPoista
  2. No voihan *****!
    Hetkessähän remmi alle saadaan mutta tuo odottelu.
    Itse kyllä epäilin että vaihteisto on se joka poikii mutta enska oli sitten nopeampi. Kuten itse taisit ennustaa. Toivoisin kuitenkin että ei olisi hihnan vika vaikka se ehkä halvimmaksi tulisikin. Toisaalta toivon että ei olisi vikaa laakeroinneissa tahi ahtimen käyttöpyörästössä. Paljonkos siitä koneesta oikein tehoa irtoaa...

    mm

    VastaaPoista