Liian rajua kyytiä - Murtumia laukun kiinnityksissä

Ajotyylini on sivulaukun kiinnityksiin nähdin selkeästi liian vauhdikasta. Tai sitten Espoon pyöräteiden kunto on ainakin tasaisuuden osalta surkea.

Sivulaukun kiinnityskoukku oli alunperin muovinen ja se murtui jo reilu kuukausi sitten. Tuolloin korvasin muovilipareen metallisella vaatekoukulla. Tänään huomasin sitten koko kiinnityslevyn murtuneen (ks. kuva). Yhden ruuvin varassa oleva laiskan miehen kiinnitys kostautui.

Kuljetan laukussa lähinnä rautaa: Läppäri ja muutamia puhelimia. Painoa siis on jonkin verran ja sen vaikutus kertaantuu tärähdyksissä. Koska taaempi koukku on vielä lähempänä laukun keskipistettä siihen tulee paljon enemmän kuormaa.

Olen laukun kiinnityksissä ennenkin luottanut vaneriiin. Se on joustavaa eikä tahdo murtua millään. Tuo kuvan muovinen tukilevy vaihtuu siis vaneriseen. Samalla mietin koukkujen paikat uusiksi. Saattaapi samalla tulla jotain uutta keksintöä niidenkin osalle. Myös alhaalla keskellä olevan  tuen muoto tulee muutettavaksi sellaiseksi, että se ottaa takahaarukassa isomman ja laajemmalle alueelle jakautuvan kuorman.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti