Ratkaisu autokuumeeseen - Spider tulee

Autopähkäilyihin tuli ratkaisu (Autokuumeen kourissa (10.11.2018)). Hankin punaisen Fiat 124 Spiderin, vuosimmalli on 2018 ja sillä on ajettu alle 10tkm. Alunperin oli tarkoitus hakea auto Saksasta duunireissun yhteydessä. Saksan valikoima on hyvä ja hinnat kohdillaan. Samaan aikaan Suomessa oli myynnissä vain yksi käytetty auto, siinä oli oikea väri mutta väärät varusteet, ripulinväriset nahkapenkit ja hinta liian kova.

Varustepuolessa pahimpana kaskessa oli juuri tuo nahkasisustus: En pitänyt autossa olevasta ruskeasta väristä. Tämän takia olin jo hylännyt koko kinnerin vaihtoehtojen listalta.
 
Yllättäen Suomikauppias lähti oikeasti kisaamaan hinnasta ja varusteista. Lopulta sain tarjouksen jonka perusteella ei kannata ostaa autoa Berliinin duunireissulla. Haen siis, itsekin hiukan yllättyneenä, auton Kehä 3:lta.

Tikkaukset vedetään mustalla langalla (vasemmalla), ja muutama yksityiskohta tummemman punaisella langalla. Kirkaan punainen ja harmaa lanka (oikealla) hyllytettiin.
Kauppias näet lupasi vaihdattaa autoon uudet mustat nahat verhoilijalla, ja samaan hintaan. Ei taida olla avoautojen markkinat kovinkaan kuumana näin loppusyksystä, kova tarve oli myydä peli.

Tässä on samalla se boonus, että Fiatin kapeahkoa istuinosaa voidaan samalla leventää paremmin omalle leveälle ahterille sopivaksi! Olin jo laskenut budjettiin istuinosan verhoilun korjausta ja nyt tämä tuli kuin lahjana.

Kävin tänään Järvenpääläisessä autoverhoomossa katsastamassa nahan ja tikkausten paikat ja värit. Samalla sovimme tuon levennyksen yksityiskohdista.

Muita varusteita

Tästä Spiderista puuttui myös navigaattori vaikka ohjaamon napistossa on sille jo namiskat valmiina. Kauppiaan hinta navigoinnille ja sen asentamiselle oli tolkuton ~500,- €. Tilasin SD-kortin jossa on tuo ihmesovellus Saksasta murto-osalla alkuperäisen hinnasta.

Navigoinnin asentaminen tarkoittaa tässä yhteydessä SD-kortin työntämistä auton SD-korttipaikkaan. Siihen menee ehkä 5 sekuntia, tumpeloiden 15 sekuntia. Nopeasti laskien tuossa tulee tuntipalkaksi noin satatuhatta euroa. Pääsee kerrankin kunnon tuntipalkoille.

Tarvitsen autoon myös talvirenkaat. Aion nimittäin ajaa sillä töihin myös talvella. Nakit tulivat tinkimisen jälkeen hankittaviksi erikseen. Tilasin renkaat netistä eilen, katsotaan ehtivätkö ne perille ennen kuun loppua ja talvirengaspakon voimaan astumista.

Harkitsen myös kovan katon hankkimista talvea varten. Tämä lähinnä rättikaton säästämiseksi talven kulutukselta ja värjäämiseltä. Uudet rättikatot maksavat vain joitakin satasia, ja tuo kova hiilikuitukatto on parista tonnista ylöspäin, riippuen mistä sen hankkii. Tästä seikkailusta lisää myöhemmin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti