Mopojen virittäminen suurennuslasin alla

Vuonna 2007 jäi mopon virittämisestä kiinni 1179 mopoilijaa. Tämä on lähes tuplasti enemmän kuin yleensä. Kiinnijäämisestä seuraa useiden satojen eurojen lasku.

Mopo on ajoneuvo jonka kuutiotilavuus on enintään 50 cm3 ja jonka suurin rakenteellinen nopeus on enintään 45 km/h. Jos peli ei näihin raameihin mahdu, on kyseessä moottoripyörä jonka kohtelu on vakuutuksien, teknisten vaatimusten ja verotuksen osalta erilaista kuin mopolle. Käytännössä kuutiotilavuuden nostoa on vaikea todentaa tien päällä, mutta sen sijaan kasvanut huippunopeus ja vääntö ovat helposti havaittavissa.

Mopoja voi rakentaa myös laillisesti

Mopojen osalta tekniset määräykset ovat moottoripyöriä kevyempiä ja niiden noudattamista ei valvota niin tiukasti, kunhan jarrut ja valot ovat kunnossa ja pysytään mopon määritteiden sisällä. Pitkä keula, karvapenkki, maalaukset ja monenlaiset ulkoiset muutokset ovat tervetulleita tuulia myös mopojen rakentelurintamalla.

AKE:n juttu aiheesta: http://www.ake.fi/AKE/Ajankohtaista/Vuoden+2008+tiedotteet/Mopon+viritt%C3%A4misest%C3%A4+kallis+lasku.htm


Juttu julkaistu BajaHill:ssä 25.3.2008

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti