Uusia valokytkentöjä

Olen sillointällöin kaivannut valokytkentää jossa voisin polttaa lyhyiden ajovalojen kanssa samaan aikaan myös pitkiä ajovaloja. Varsinaisestihan pitkien valojen kanssa ei saa palaa lyhyet valot tai toisinpäin. ADHD:ssa on myös sen verran hyvä valopatteri edessä, että tarvetta lisävalolle ei päiväsaikaan ja kaupunkialueella juuri ole.

Suunnittelin näin syksyn ja aikani kuluksi kytkennän, jossa lisäpitkät palavat erillisestä kytkimestä käännettynä samaan aikaan lähivalon kanssa, mutta himmennettyinä ja ikäänkuin ylimääräisinä huomiovaloina. Tätä erillistä kytkintä kääntäen saa lisävaot päälle ajovalon kanssa. Tietenkin esitys on teoreettinen, kukas sitä nyt laittomuuksia pyöräänsä kolvaisi?

Idea olisi kuitenkin parantaa eteenpäin näkyvyyttä lyhyillä ajettaessa ilman, että täytyy pultata keulalle lisää lasia tai ilman, että aiheuttaisi kanssaliikkujille kohtuutonta häikäistymistä. Ehkä kuitenkin ainakin kokeilen tätä, että miten homma oikeasti toimisi?

Hitaammille yllä vielä pitkä oppimäärä eri tilanteista. Virrattomat johdot ohuina ja katkoviivoilla. Ja alkuperäinen kytkentäkaavio tässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti