Fillarin sivulaukkusuunnitelmia

Piirtelin viikonlopun iloksi kovan sivulaukun mallia tilaamani sähköpyörän runkoon. Laukun voisi latoa kuidusta, kunhan piirros on valmis tulisi seuraavaksi puumuotin teko. Tekisihän tuon tosin vaikka myös ohuesta vanerista...

Tämä on itseasiassa jo toinen luonnos aiheesta, ensimmäinen laukku oli muodoiltaan huomattavasti monimutkaisempi. Laukku noudattelee tyyliltään ja muodoiltaan Harrisonin akkukotelon stuukkia.

En ole vielä ollenkaan varma kannataako tähän fillariin latoa tällaista kovaa laukkua. Toki jokin ratkaisu missä läppäri, sadekamat ja lukko saadaan kulkemaan mukana pitää olla. Laukun sijaan voisi sadekamoille tietty olla pieni nahkapussi satulan alla, läppärille koukut johon sen voisi ripustaa omassa pussissaan ja lukonkin voisi kai laittaa kiinteäksi? Prätkän rattilukko ohjausakseliin?

Myös perinteinen nahkainen sivulaukku puolustaa paikkaansa. Fillarin keveyden takia prätkien laukut vaan näyttävät kaikki aivan liian raskailta. Jos vaikka näistä talven swapeista jostain jäisi wanha sivulaukku kyytiin.

Aikaa suunnitttelulle ja tekemiselle on reilusti, rupeaa tuo fillarointikausi tältä vuodelta nääs olemaan ohi. Tässä kun ei ole talvella juuri mitään tekemistä niin ehtii sitten talvella vääntään tätäkin...

4 kommenttia:

  1. Selviät vesivanerisella puolimuotilla tuosta muodosta jos teet kuidusta. Ja samalla vaivalla vaikka molemmin puolin. Kannet teet vasta sitten kun laatikot ovat muuten valmiit.
    Eriomainen kohde ohuelle hiilikuitukankaalle ja alipainesäkille.

    mm

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Hmm. Mainio! Macbook, sen laturi (!) sekä tila vaihtopaidalle olisi itselle riittävä koko. Sopivan ohkainen konsepti. Ja esteettisesti kiva, just niinkun kuvassa, pyörän kehää pienempi. Oleellista on vedenpitävyys. Läppäri sujahtaisi omassa normipehmotaskussaan tuonne. Nykyinen ratkaisu on reppu, joka on ok, mutta mielellään ilman sitä pyöräilisi. Jos tuon pulttaisi kunnolla kiinni pyörään ja materiaali olisi vaikea rikkoa niin aika hieno "trunk" siitä tulisi. Esim. kaupassa poiketessa ei tarvitsisi tyhjentää säiliötä. Lukoille kylläkin erikseen on hienoja telineitä. Esim runkokolmioon.

    Olli

    VastaaPoista
  4. Taitaa kuitenkin kallistua tämä nahkalaukkuun jonka saa mukaan olkalaukkuna...

    VastaaPoista