Kierroslukutiedon korjaaminen ’for good’

Mulla on ollut ongelmia hyvälaatuisen kierroslukutiedon hankkimisen kanssa. Kierroslukutieto on ’likaista’ rpm:n pomppiessa säätöläppärin näytöllä noin 5 Hz taajuudella muutamia satoja kierroksien verran. Tämä on sitten osaltaan on aiheutanut kaikenlaisia hankaluuksia säätämisen kanssa.

Teipattu pyörijä kampuran päässä, sytkälevyn alla. Anturit pilkistävät levyn takapuolelta esiin.
Ylempänä HD:n oma alkuperäinen tunnistin, alempana Repen lisäke
Aluksi kierroslukutieto otettiin puolan johdosta, ja kun sen kanssa tuli tätä rpm:n hyppimistä teki Repe digitaalisen valoanturiin pohjaavan kierrosluvun lukijan. Tämä uutuus sijoitettiin suoraan alkuperäisen systytysanturin viereen ja myös sen kanssa oli aluksi kaikenlaisia hankaluuksia (Anturin pimeä päivä (10.6.2010) ja Rundianturiseikkailu ja omituiset voltit (10.2.2010)).Se ei myöskään korjannut ongelmaa ilmnan muita muutoksia.

Se tästä viritelystä kuitenkin selvisi, että käyttämäni MS1 Gibbo & Bowling ei osaa tavallisella CPU:lla tai edes extrakoodin kanssa laskea 45-asteen v2-koneen kierroslukua oikein. Toisaalta, lukemat oli kuitenkin sen verran hehtaarilla oikein, että pyörän sai sitkeästi hinkkaamalla mukavasti toimiviin säätöihin.

Alkuperäinen HD:n sytkäanturi perustuu magneettisuuteen. Valoanturin käytön kanssa oli jo alusta pitäen ajatuksena mahdollisuus teipata jälkimmäinen pyörijän rei-istä umpeen. Nyt kun peli oli talvella sopivasti levällään niin alumiiniteippi pujahti (ekojen koekäynnistysten jälkeen) jälkimmäiseen reikään vaivatta. Samalla tein TunerStudiolla MegaSquirttiin seuraavat konfiguraatiot: Kone kaksimukisesta even fire yksipyttyiseksi ja suuttimien staging simultaneously.

Kuvat (c) Matti T 2010