Motoristeja varoitellaan taas tienpitäjän ajattelemattomuudesta

SMOTO on tänään julkaissut tiedotteen, jossa motoristeja kehoitetaan varovaisuuteen valtateillä 8 ja 9 leveän keskialueen tiemerkintäkokeilujen alueilla. Kokeilualueilla tiemerkintämaalaukset ja niiden yhteydessä olevat jyrsityt tien pitkittäissuuntaiset urat voivat aiheuttaa yllättäviä tilanteita merkintöjä ylitettäessä erityisesti sateella ja merkintöjen ollessa kosteita.

Näihin törmää jatkuvasti. Tienpitäjä suunnittelee ratkaisuja huomioimatta kaikkien tielläliikkujien turvallisuutta. Tai sitten tehdään päätöksiä jonkin ryhmän kustannuksella; Kun autoilijoiden turvallisuutta parannetaan ja samalla heikennetään huomattavasti pienempilukuisten motoristien turvallisuutta, niin keskimääräinen tuvallisuus kasvaa.

Sinänsä hyvä, että tierhallinto etsii vaijerikaiteille vaihtoehtoja. Muistanette munaleikkurijutut. Mutta ei ole suinkaan ensimmäinen kerta kun tienpidossa mennään motoristien kannalta vaaralliselle alueelle. Viimeksi kun olin henk. koht. asiaa tutkimassa niin samalla jo yksi kuoli ja muutama loukkaantui (kesä 2007).

En tosin usko, että tällä kertaa menee näin pitkälle. Tuo vastaantulevien kaistojen välissä oleva sauma kun tulee harvemmin ylitettyä, varsinkaan sateella jolloin nuo reunat ovat vaarallisia. Mutta toisaalta yksikin pimeällä ja sateessa tehty väistö riittää ja peli on poikittain...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti